Over ons

Vanallier is een Fast Casual Dining Concept en serveert hippe streetfoodgerechten in een sfeervol en trendy kader. Vanallier is het West-Vlaamse woord voor "van hier",m.a.w. lokaal is dus heel belangrijk voor ons. Producten Vanallier, mensen Vanallier, de sfeer Vanallier,... Kortom, West-Vlaamse gastvrijheid op zijn best!

Bij Vanallier mag je dus verwachten aan verrukkelijke wraps, salades, pasta's, op plaat gebakken hamburgers (al dan niet met een twist) of oer-Vlaamse klassiekers Vanallier – steeds met dat tikkeltje meer en steeds met iets unieks Vanallier. Bovendien zijn ze vergezeld door de frietjes van Bossuwé, wereldberoemd in Kortrijk en omstreken. Kortom, een totaalbelevenis, waar iedereen – van zakenlui tot families met kinderen – zich opperbest voelt!

Het interieur is gezellig en trendy met oog voor de historiek van het pand. Onder meer de houtaccenten, nostalgische zwart-witfoto’s en de industriële verlichting springen in het oog. Goed om weten: je kunt vooraf het tafeltje van je voorkeur reserveren. Wie de koks graag aan het werk ziet, boekt zo in een vingerknip een plaatsje bij de open keuken! Een bezoek bij Vanallier is een belevenis om nooit te vergeten!

De spijskaart biedt zowel avontuurlijke ontdekkingen als echte klassiekers Vanallier verrijkt met een eigen tintje. Heel wat van onze hippe gerechten vind je ook bij de betere foodtrucks: denk aan onder meer wraps boordevol smaakvolle ingrediënten, gourmetburgers en zoveel meer. Zoals onze naam al doet vermoeden, biedt dit fijnproeversadresje ook heel wat klassiekers ‘Vanallier’. Het stoofvlees op basis van varken en kalkoen, met bier van Brasserie Lefort is een van de absolute specialiteiten. De Famous Rosti Wrap vormt op zich al reden genoeg om hier zeker nog eens terug te komen. Alle gerechten komen met een portie frietjes van Bossuwé. Bovendien worden deze frietjes gemaakt met aardappelen van telers Vanallier! De patatjes komen letterlijk van om de hoek! Hoe cool is dat! Om het feestje compleet te maken, pleziert Vanallier zoetekauwen met een lekker dessertenbuffet.

Het Vanallier-concept past bij een zeer breed publiek. “Van 0 tot 99 jaar”. Zakenman, familie met kinderen of vereniging, … Onze medewerkers ontvangen je steeds met de glimlach, in een ongedwongen sfeer. Tafelen bij Vanallier blijft bovendien altijd zeer betaalbaar! Kortom, bij Vanallier zit je altijd goed!

Bossuwé

In 1922 werd Maurice Bossuwé geboren in Proven als zoon van een slager. Door familiale omstandigheden werd hij in 1936 ‘uitgeleverd’ aan zijn oom Silvester Bossuwé, die in Kortrijk woonde en een autoscooterkraam uitbaatte op de foor. Kort voor WO II werd Maurice opgeroepen om mee te gaan vechten. Vier maanden later probeerde hij langs Doornik te vluchten, maar werd jammer genoeg weer opgepakt in Frankrijk, waarna hij teruggestuurd werd naar België. Later, in 1941, werd hij samen met zijn broer opgeëist door Duitsland en werd hij verplicht te werken als krijgsgevangene bij de Übermenschen (de Duitse spoorwegen, red.) tot 1945. Daarna keerde hij terug naar Kortrijk om er samen met zijn oom Leopold de kermissen af te schuimen. Na WOII, in 1952, kreeg hij het Gebakkraam L. Bossuwé, zoals hij het zelf verwoordde in de schoot geworpen van zijn oom Leopold. “Het werd het begin van een mooie ondernemerssaga”, aldus zaakvoerder Olivier Honoré.

In 1947 trouwde Maurice met Martha Verniere. Maurice en Marthe runden met heel veel liefde 28 jaar Frituur Bossuwé aan het Stationsplein. In 1982 kreeg Maurice een hartaandoening en schonk toen zijn zaak aan zijn drie kinderen. Die schenking was de start van de bvba Maurice Bossuwé onder leiding van Carline en haar man Philippe Honoré. In het jaar 2000 namen Carline en Philippe, de zaak bvba Maurice Bossuwé volledig in handen.

De frietjes van Bossuwé staan dus al drie generaties bekend als ‘de beste van de streek’. Na de frituren in Kortrijk en Wevelgem, mobiele frituren en de oldtimer tapmobiel pakt Bossuwé nu uit met een nieuw foodconcept: trendy streetfood in het prachtige kader van gerenoveerde en beschermde werkmanshuisjes op de Plaats in Aalbeke. Een winnende combinatie, als je het ons vraagt!